.
.

sâmbătă, 20 februarie 2016

Întâlnire cu Antoine Compagnon - luni, 22 februarie, la Librăria Humanitas Cişmigiu



Celebrul istoric, critic şi teoretician literar Antoine Compagnon, profesor la Collège de France, va avea o întâlnire cu publicul românesc luni, 22 februarie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu.

Discuţia se va purta pe marginea cărţilor sale "Antimodernii. De la Joseph de Maistre la Roland Barthes" (Editura Art, 2008, cu o prefaţă de Mircea Martin; traducere din franceză de Irina Mavrodin şi Adina Diniţoiu) şi "Ce mai rămâne din cultura franceză? Preocuparea pentru grandoare" (traducere din engleză şi franceză de Laura Albulescu; primul text îi aparţine lui Donald Morrison; Editura Art, 2010). Întâlnirea îi va avea ca invitaţi, alături de Antoine Compagnon, pe Carmen Muşat şi Mircea Martin, şi va fi moderată de Adina Diniţoiu. Traducător: Cătălin Raţă.

Profesor la Universitatea Columbia (New York) şi la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1994-2006), Antoine Compagnon ocupă, din 2006, Catedra de Literatură franceză modernă şi contemporană (istorie, critică, teorie) la prestigiosul Collège de France din Paris.








Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu